pondelok 11. februára 2013

The Last Stand (2013)



info:
IMDbČSFDRotten Tomatoes


I am the sheriff.

Konečná. To som si povedal, keď začali záverečné titulky. Prekladači názvov tentokrát naozaj trafili do čierneho. Arnieho comeback odrežíroval Kim Jee-woon na jednotku. Veď s tak plytkým scenárom sa nedalo nič pokaziť. Dej je kľukatý ako ulice Sommertonu, v ktorom sa odohráva aj najakčnejšia prestrelka posledných mesiacov. V podstate ide o útek drogového bossa Gabriela Corteza (Eduardo Noriega), ktorý sa snaží zmiznúť do Mexika v nadupanej Corvette ZR1 s efektným zvukom spôsobujúcim zimomriavky. Narazí ale na šerifa Owensa v podaní nestarnúceho Arnolda Schwarzeneggra, ktorému pokazí voľný deň. To je obrovská chyba. A teraz príde šok. Čiernyčernoch je naozaj robot z budúcnosti. Je nesmrteľný, smrtiaci a samozrejme sršiaci množstvom vtipných hlášok.

Vedľajšie postavy boli vybrané úplne dokonale. Spomeniem len nemotorného zástupcu Jerryho (Zach Gilford), ktorý bohužiaľ zomrel už v polovici filmu a funky pomocníka Dinkuma (Johnny Knoxville) vlastniaceho obrovský bojový arzenál na čele s rotačným guľometom s menom Nazi-killer. Skoro som zabudol na najvtipnejšiu postavu filmu. Tou bol policajt Mike Figuerola stvárnený portoričanom Luisom Guzmánom a vždy, keď bol na plátne, bolo o zábavu postarané.
30-miliónový rozpočet je premietnutý aj do vizuálnych efektov, takže tu môžeme vidieť litre animovanej krvi, naozaj béčkové nightvision, vybuchujúce autá, náklaďák s radlicou a samozrejme Camaro s odtrhnutou strechou. Soundtrack hodnotiť nemôžem, pretože som bol tak zaujatý "dejom", že som na hudbu skrátka zabudol.
Toto akčné béčko je plné rýchlych áut, výstrelov zo všetkých známych zbraní (sklamaním bola neúčasť tanku), vtipných hlášok, romantickej scény (áno, bola iba jedna a trvala asi tri sekundy) a kukuričných klasov. 107 minút smiechu a páckania sa po čele odporúčam každému, kto sa chce pri filme zabaviť. Nebyť tradičného akčného scenára, hodnotenie by bolo určite vyššie. Takto ale “len” 69 kvapiek krvi z Arnieho stehna.



RATING 6,9/10

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára